tips-contact-spelersgroep-covid19-

7 tips om spelersgroep te activeren tijdens COVID-19

De wereld staat op zijn kop! De impact van het coronavirus (COVID-19) is enorm en heeft gigantische uitwerkingen op de hele maatschappij. Het virus beheerst niet alleen het nieuws, maar ook ons dagelijks leven. We worden met zijn allen beperkt in onze bewegingsvrijheid en sociale contactmomenten. Uiteraard maken we ons als eerst zorgen over onze gezondheid, de economie en hoe het nu verder moet Daarbij verdwijnt de mooie sportzomer die we in het vooruitzicht hadden als mist voor de zon.

Ondanks het sluiten van de complexen kunnen jullie toch een hele positieve rol vervullen in deze moeilijke tijden. Door het contact met jullie spelers te onderhouden kun je de jeugdspelers een hart onder de riem steken, ondersteuning bieden en helpen een zinvolle dagbesteding te vinden.

Hieronder vind je 7 tips om je spelersgroep te activeren:

  1. Gebruik FaceTime om minimaal 1x per week contact te hebben met iedere speler. Vijf minuten is genoeg. Elkaar toch kunnen zien en spreken doet wonderen.
  2. Denk na over een trainingsprogramma voor in huis. Genoeg inspiratie te vinden op YouTube of internet.
  3. Bedenk een challenge met jouw team. Laat de spelers filmpjes maken en deze naar jou of in een groepsapp sturen.
  4. Bedenk een voetbalquiz.
  5. Deel samen beelden van idolen door gebruik te maken van bijvoorbeeld Whatsapp, Skype of Zoom en kijk of je elkaars scherm kan delen.
  6. Adviseer spelers om niet meer te eten dan normaal. We kunnen namelijk slechts beperkt bewegen. Het is daarnaast ook verleidelijk om nu naar snacks en verkeerde suikers te grijpen.
  7. Gebruik een livestream via bijvoorbeeld Facebook, Houseparty of Zoom om contact met de groep te houden.

Hebben jullie nog tips of suggesties? Deel ze hieronder in de comments of plaats ze op onze sociale media kanalen. We komen graag met je in contact.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email