Vragenbank

Techniek

+Thuan Kieu een goede balcontrole zorgt ervoor dat je altijd weet waar de bal is en er iets mee kunt doen. Spelers met een goede balcontrole hoeven vaak niet eens naar de bal te kijken, maar weten toch waar de bal is en kunnen hier iets mee doen. Kijk naar Neymar, Messi & Ronaldo. Vaak hebben verdedigers een wat minder goede balcontrole, maar alles valt te leren! Bekijk bijvoorbeeld eens een van deze video’s en ga ermee aan de slag: https://www.youtube.com/watch?v=ksP0Myfy9ro of https://www.youtube.com/watch?v=-8HaQse6GR8. Succes!

Category: Techniek

+Thuan Kieu bedankt voor je vraag. Wij hebben in het begin de volgende 3 videolessen gemaakt over het aannemen en passen van de bal. Dit is de techniek achter het aannemen van de bal. Zowel over de grond als door de lucht. Mocht je na het kijken en oefenen van de technieken nog specifieke vragen hebben, vernemen wij deze graag van je. Bekijk hier de 3 video’s: https://www.youtube.com/watch?v=c-JVCyMB92M

Category: Techniek

Load More

Tactiek

Zie onderstaand een voorbeeld hoe je gebruik zou kunnen maken van ‘inverted backs’: De rechter vleugelverdediger: blauw 2, kiest positie aan de buitenkant. De rechter aanvaller, blauw 7, kiest positie aan de binnenkant. De schuine pass van blauw 3 naar blauw 2 is een prima optie. Blauw 7 maakt een diepte loopactie tussen geel 4 en 5 door. Blauw 2 passt de bal langs de buitenkant van geel 5. Blauw 6 komt onder blauw 2 en geeft de optie spelverplaatsing van de zijkant naar de as met hulp van blauw 8.

Categories: Tactiek, Trainersvragen

Links opbouwen betekent aan de contrakant rechts ruimte voor de diepgaande loopacties. Zoals in onderstaand voorbeeld is weergegeven.

Categories: Tactiek, Trainersvragen

Dank voor je vraag Erwin en je analyse klopt. De tegenstander speelt met geel in een 1-4-1-3-2 formatie. Blauw 5 dekt door op geel 7; de overige middenvelders staan gekoppeld. Waarbij ook de contrakant gedekt staat. Blauw 4 staat aan de buitenkant om de pass langs de lijn te kunnen onderscheppen.

Categories: Tactiek, Trainersvragen

Load More

Stel een vraag