Voetbalomgeving is een initiatief van vier gepassioneerde sportmensen, met een liefde voor voetbal en persoonlijke ontwikkeling. Door de (inter)nationale ontwikkelingen binnen de voetbalsport te volgen en innovatie van andere sporten te gebruiken probeert Voetbalomgeving een andere kijk op voetbal en leren neer te zetten. Voetbalomgeving is een online kennisplatform die voetbalspelers én -trainers de mogelijkheid biedt om hun voetbalintelligentie naar een hoger niveau te brengen. Onder voetbalintelligentie verstaan wij niet alleen de kennis van voetbal, maar ook de sociale, praktische vaardigheden en maatschappelijke verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken.

Voetbalomgeving is de ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij het jeugdvoetbal. Wij zijn er voor onder andere jeugdtrainers/-sters en coaches voor alle leeftijden en alle niveaus. Het opdoen van kennis, delen van praktijkervaring, stellen van vragen en in contact komen met nieuwe mensen in een leuke omgeving vormt ons uitgangspunt.

Voetballers zijn slim, zoeken uitdaging en succes, maar willen dit bovenal doen door hun eigen keuzes te kunnen maken. Voetbalomgeving staat voor het creëren van een veilig sportklimaat om jeugdspelers de hoofdrol te laten spelen in hun eigen ontwikkeling. Zo kunnen ze het maximale uit hun eigen potentieel halen binnen en buiten het voetbalveld.

Voetbalomgeving staat voor praktische, innovatie en persoonlijk. Alles is gericht op het bieden van handvatten om (persoonlijke) ontwikkeling mogelijk te maken. Voetbalomgeving zal zich alleen bezig houden met inhoudelijke vragen op het gebied van voetbal, mentaal, fysiek, voeding en lifestyle. Het nieuws rondom voetballers, transfers en media binnen de voetbalwereld laten wij over aan sites als voetbalzone.nl etc. Wij hebben een vragenbank (FAQ) die niet bedoeld is voor relschoppers of ‘spammers’ en hier zal Voetbalomgeving streng toezicht op houden. Door middel van columns, oefeningen, videolessen en een interactieve vragenbank staat Voetbalomgeving voor het ontwikkelen van je (individuele) kennis. Zodat je deze kennis kan delen met je collega- trainers en spelersgroep.

Bevestiging

 

Uitzendingen van onder andere Studio Voetbal en FOX Sports bevestigde onze visie. Het Ajax uit de jaren 70 werd door toptrainer Co Adriaanse als voorbeeld gesteld. Een team van voornamelijk Amsterdamse spelers, ontwikkelde zich tot een succesformatie. De basis werd gelegd tijdens hun jeugdjaren, waarbij spelen op straat niet alleen het gebrek aan trainingsfaciliteiten compenseerde, maar ook de persoonlijke ontwikkeling onder moeilijke omstandigheden stimuleerde. Bij ons beter bekend als “Do-It-Yourself-Learning”. Waarbij het individu zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkeling.

Initiatiefnemers

De vier initiatiefnemers van dit platform zijn Dennis van den IJssel, Bas Buimer, Lennart Bril en Akke Pennin.

Team-Voetbalomgeving

Bas is geboren in Zwolle en woonachtig in Amsterdam. Sport is er bij Bas met de paplepel in gegoten, aangezien zijn beide ouders sportleraar waren. Zijn passie is dan ook sport en in het bijzonder: voetbal. Bas is nu nog steeds actief in de voetbalwereld.

De afgelopen seizoenen speelde hij als spits in de 2e en 3e divisie en momenteel speelt hij in de Hoofdklasse bij VV Eemdijk. Ook was hij coördinator in de jeugdopleiding van FC Lisse, waar hij zich vooral bezig hield met de fysieke ontwikkeling van de jeugdspelers en hier ook trainingen voor geeft. Daarnaast is hij sinds 2014 fysiotherapeut en heeft hij ook gewerkt als jeugdtrainer en personal trainer.

In 2018 rondde hij zijn Master in Bewegingswetenschappen (richting Sport) af. Vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper houdt hij zich dan ook graag bezig met Talentidentificatie, Talentontwikkeling, Belastingmonitoring, Periodisering, Blessures en Revalidatie in de voetbal.

Zijn doel is jeugdspelers meer en kwalitatief beter leren bewegen, zodat deze hier profijt van hebben tijdens het voetbal. Zodoende worden jeugdspelers ook beter belastbaar en worden blessures voorkomen. Bij Voetbalomgeving kan Bas dus zijn ei kwijt door trainers te helpen de jeugdspelers op een veilige manier fysiek, mentaal en technisch te ontwikkelen.

Lennart groeide op in het pittoreske Zwolle, waar hij in de hoofd-, en 1e klasse voor o.a. voetbalclubs SVI en WVF speelde en diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen trainde.

Op 19-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Amsterdam, waar hij sportmarketing aan de Hogeschool van Amsterdam studeerde en o.a. ging voetballen bij voetbalclubs WV-HEDW, SDZ en hedendaags DVVA. Geen clubhopper, wel een gepassioneerd voetballiefhebber en sportmarketeer.

Momenteel is hij werkzaam voor sportmarketingbureau House of Sports, waar hij zijn sporthart koppelt aan sporters en diverse businessmodellen.

Binnen Voetbalomgeving zal Lennart zorg dragen voor de strategie, marketing en de (nog) aan te sluiten partners die Voetbalomgeving samen met ons tot het grootste trainersplatform van Nederland willen gaan maken!

Akke is geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Na de HAVO (Economie & Maatschappij) heeft hij zijn HBO-studie bedrijfseconomie afgerond aan de Hoge Economische School (HES) in Amsterdam.

Akke is gek van voetbal en is op zijn vierde gestart bij A.R.C in Alphen aan de Rijn. Daarna heeft hij in de jeugd op het hoogste amateurniveau gespeeld zowel A.R.C. als Alphense Boys. Sinds zijn vijftiende is hij voetbaltraining gaan geven bij voetbalopleidingscentrum Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. De eerste twee jaar als assistent-trainer, de laatste drie jaar als hoofdtrainer, waarbij zijn affiniteit met ‘mensen op weg helpen’ is begonnen.

Akke is nu veelal actief in de online marketing/business consultancy waar hij bedrijven verder helpt met hun online strategie vanuit zijn eigen bedrijf. Hij is zelf het liefst de hele dag bezig met het uitzoeken van nieuwe manieren om sneller en effectiever te leren. In Voetbalomgeving kan hij zijn passies voor persoonlijke ontwikkeling, innovatie, marketing en sport combineren.

Dennis is geboren, woonachtig en werkzaam in Alphen aan den Rijn. Na de HAVO heeft hij zijn HBO-studie aan de ALO in Den Haag afgerond en werk gevonden als docent lichamelijke opvoeding. Het werken in het voortgezet onderwijs heeft hij twee jaar gecombineerd met het behalen van de voetbaldiploma’s UEFA-B en UEFA-A aan het CIOS te Overveen, na stage te hebben gelopen bij Ajax.

Alphense Boys is de vereniging waar hij gespeeld heeft en op veertienjarige leeftijd is begonnen als jeugdtrainer. Vanaf de F t/m de A heeft hij de gehele jeugdopleiding doorlopen, is hij geselecteerd geweest voor de KNVB regio Zuid Holland en heeft hij op 18 jarige leeftijd zijn debuut gemaakt bij de zondag hoofdklasser.

Als jeugdtrainer is hij actief geweest bij ADO Den Haag, Alphense Boys en ARC; als hoofd opleidingen bij Alphense Boys, Jodan Boys en ARC.

Als hoofdtrainer is hij gestart bij zaterdaghoofdklasser ARC , vervolgens bij CSW en zaterdaghoofdklasser Jodan Boys, waarmee hij in 2016 een bijzondere prestatie leverde door Go Ahead Eagles in eigen huis te verslaan voor de KNVB Beker. Momenteel werkt Dennis als assistent-trainer bij AFC Ajax 019.

Vanaf 2006 is Dennis gestart met voetbalopleidingscentrum Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Voor spelers en keepers verzorgt hij extra, individuele trainingen; voor trainers , coaches en technisch coördinatoren verzorgt hij een interne opleiding op maat. In schoolvakanties staan verschillende voetbalevenementen op het programma.

Dennis probeert het voetbal te beïnvloeden door spelers, keepers, trainers, coaches en clubs te helpen bij het realiseren van ambities, wensen en behoeften. ‘De club van de toekomst’ is het uitgangspunt.

Voor Voetbalomgeving.nl is Dennis verantwoordelijk voor de voetbal-content. Door kennis, ervaring en succesfactoren te delen via o.a. filmpjes en de oefenstoftool wil hij alle betrokkenen inspireren en uitdagen de beste uitvoering van zichzelf te worden.