voetbalomgeving-homepage-image

Algemene tips voor de voetbaltrainer #10

Gepubliceerd op 15 mei 2019

In deze rubriek geven we trainers, coaches en begeleiders in het (amateur)voetbal van Nederland wekelijks voetbaltips over de omgang met clubs, teams en individuele spelers. Elke week kan je van ons drie voetbaltips verwachten die je helpen een betere trainer, coach of begeleider te worden.

De volgende tips hebben we voor je geselecteerd:

Tip #1

Probeer in de zomer te zorgen voor goede hydratatie en ventilatie – draag daarom luchtige kleding tijdens het trainen en drink zowel voorafgaand-, tijdens als na afloop van de training genoeg water(!) en eventueel wat sportdrank.

Tip #2

Tijdens of na de warming-up is het prima een langere broek, truitje of een regenjackje uit te trekken omdat het lichaam voldoende is opgewarmd. Na de training alle kleding weer aantrekken om daarmee afkoeling te voorkomen.

Tip #3

Start de training met een goede warming up en voorkom vervelende spierblessures. Naast het trainingsveld of in de kleedkamer kan het lichaam worden opgewarmd en kan vanaf de eerste minuut van de trainingstijd op een verantwoorde manier begonnen worden met het ‘beter leren voetballen’.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email