voetbalomgeving-homepage-image

Algemene tips voor de voetbaltrainer #2

Gepubliceerd op 27 maart 2019

In deze rubriek geven we trainers, coaches en begeleiders in het (amateur)voetbal van Nederland wekelijks voetbaltips over de omgang met clubs, teams en individuele spelers. Elke week kan je van ons drie voetbaltips verwachten die je helpen een betere trainer, coach of begeleider te worden.

De laatste fase van het seizoen is aangebroken. Een periode waarin de competities beslist gaan worden. Welk team is mentaal nog fris en weerbaar. Welk team kan terugvallen op een sterke conditionele basis? Kleine pijntjes moeten geen blessures worden. De volgende tips hebben we voor je geselecteerd:

Tip #1

In deze fase adviseren we partijspelen als trainingsvormen en hebben we zelf gekozen om twee i.p.v. drie keer per week te gaan trainen.

Tip #2

Partijspelen 4 tegen 4 tot 6 tegen 6 in een ruimte van twee keer het zestien meter gebied met doelen en doelverdedigers. Een heerlijke trainingsvorm om het druk op de bal zetten, doordekken van je tegenstander en omschakelen te trainen. Door het kleine speelveld kan iedere fout of gebrek aan arbeid worden afgestraft.

Tip #3

De eerste training van de week spelen we graag kleine partijspelen. De tweede training van de week spelen we 8 + doelverdediger tegen 8 + doelverdediger. Spelers kunnen hun energie kwijt. Als trainer kun je kijken wat de spelers na een seizoen hard trainen geleerd hebben.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email