voetbalomgeving-homepage-image

Algemene tips voor de voetbaltrainer #5

Gepubliceerd op 10 april 2019

In deze rubriek geven we trainers, coaches en begeleiders in het (amateur)voetbal van Nederland wekelijks voetbaltips over de omgang met clubs, teams en individuele spelers. Elke week kan je van ons drie voetbaltips verwachten die je helpen een betere trainer, coach of begeleider te worden.

De volgende tips hebben we voor je geselecteerd:

Tip #1

Voetballers zitten op voetbal vanwege het spelen van wedstrijden, niet vanwege de trainingen. Gebruik de ‘bouwstenen’ van een wedstrijd als uitgangspunt bij het kiezen van de trainingsinhoud. Dit betekent in de basis: scoren, verdedigen, verliezen en winnen.

Tip #2

Trainingsvormen waarbij aanvallen, verdedigen en omschakelen binnen een en dezelfde trainingsvorm worden getraind heeft de voorkeur.

Tip #3

Het trainen van de omschakeling stimuleert voetballers om in een hoog tempo en met een hoge intensiteit te bewegen. Dit is goed voor de conditie en zorgt ook voor een mentale prikkel. Je kan niet alleen maar aanvallen of alleen verdedigen. Zo werkt het in het leven ook niet. Dit is een mooie spiegel die je ze voor kunt houden.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email