voetbalomgeving-homepage-image

Algemene tips voor de voetbaltrainer #6

Gepubliceerd op 17 april 2019

In deze rubriek geven we trainers, coaches en begeleiders in het (amateur)voetbal van Nederland wekelijks voetbaltips over de omgang met clubs, teams en individuele spelers. Elke week kan je van ons drie voetbaltips verwachten die je helpen een betere trainer, coach of begeleider te worden.

De volgende tips hebben we voor je geselecteerd:

Tip #1

Kies trainingsvormen die bij kinderen passen. Houd rekening met de belevingswereld van een kind en een kortere ‘spanningsboog’ ten opzichte van een volwassene. Kinderen zijn geen mini volwassenen!

Tip #2

Jeugdvoetballers raken enthousiast en gemotiveerd bij spelvormen. Aanvallen en verdedigen, winnen en verliezen, medespelers en tegenstanders. De ‘elementen’ van een echte wedstrijd terug laten komen in je training is bijna altijd een garantie voor succes.

Tip #3

Jeugdvoetballers raak je kwijt door te lang geïsoleerde oefenvormen te trainen. Bijvoorbeeld passen en aannemen met twee spelers tegenover elkaar zonder wedstrijdelement zorgt voor verveling en een vervelend verloop van de oefening. Daarmee haal je nooit eruit wat erin zit! Probeer variatie in je oefenvormen toe te passen en check de oefeningen op de site voor nieuwe oefenstof!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email