voetbalomgeving-homepage-image

De bal vrijmaken voor het schot als Zlatan Ibrahimovic

Deze videoles staat in het teken van Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic is een doelpuntenmachine en daar heeft hij zichzelf een speciale techniek voor aangeleerd. Ibrahimovic staat bekend om zijn tempowisselingen in een actie waardoor hij ruimte creëert voor een steekpass op een van zijn medespelers of schot op doel. Wil jij zien welke opties je hebt om met weinig ruimte toch tot een schot op doel te komen net als Zlatan Ibrahimovic? Bekijk dan deze videoles. 

Wat leren we je in deze video: – van tempo leren wisselen in je schijnbeweging (van langzaam naar snel) – de tegenstander in slaap sussen door je actie te vertragen – de actie: binnen-buiten, binnen-binnen-buiten en de steekpass op een diepgaande medespeler. 

Let daarbij op de volgende aandachtspunten: – Kijk naar de positie van de tegenstander en sleep de bal mee met links naar rechts of met rechts naar links. – Neem de bal goed mee naar de buitenkant met de buitenkant van je voet. – Zorg dat je de bal met nog 1 balcontact klaar legt voor het schot. – Werk diagonaal af, daar is de keeper het meest kwetsbaar. – Als er een medespeler meeloopt zorg dat je de steekpass in de loop aan hem meegeeft. 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email