voetbalomgeving-homepage-image

Het schieten van een vrije trap met ‘curve’

Bekijk hieronder onze tips en tricks:

Tip #1 – Aanloop schuin van de bal

Belangrijk als je wilt schieten met een curve om altijd een schuine aanloop te nemen richting de bal. Een bal schieten waar je recht achter loopt is niet te doen. Je lichaam kan dan niet op de juiste manier hangen om de richting van de bal aan te passen.

Tip #2 – Standbeen plaatsen

De richting waar je standbeen heen wijst is van grote invloed op de richting van waar de bal uiteindelijk naar toe gaat. Dus je moet met je standbeen wijzen in de richting van waar je heen wilt schieten. Eigenlijk is het standbeen de ‘TomTom-navigatie’ van je schot.

Tip #3 – Kijken en plaatsen

Om een vrije trap op de goede plaats te kunnen schieten dien je rekening te houden met het effect (de ‘curve’) die je de bal meegeeft. Als je precies mikt waar je de bal wil krijgen, maar er zit een effect aan de bal, zal hij altijd een bepaalde afwijking hebben. Daarom raden wij je aan om altijd 1 tot 2 meter wijder te mikken dan waar je de bal eigenlijk wilt krijgen. Door de curve van de bal zal hij uiteindelijk daar uitkomen. De hoeveelheid effect bepaald uiteindelijk hoe ver je hiervandaan moet mikken.

Tip #4 – Been doorzwaaien

Om een goede curve en snelheid aan de bal mee te kunnen geven is er nog een belangrijk ingredient die hier invloed op heeft. Namelijk het doorzwaaien van je been nadat je de bal geraakt hebt. Hoe meer je doorzwaait, hoe meer snelheid en curve de bal kan krijgen. Test dit maar eens met een schot op doel. Je zult zien hoe meer je been doorzwaait hoe sneller de bal gaat.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email