voetbalomgeving-homepage-image

Jezelf vrijspelen als middenvelder door samenspel als Luka Modric

Deze videoles staat wederom in het teken van Luka Modric, middenvelder en speler van Real Madrid. Hij is een echte spelverdeler die in de opbouw zichzelf vaak vrijspeelt door samenspel met de centrale verdedigers. Vervolgens kan het voetbalspel vervolgd worden naar voren, als hij zichzelf heeft vrijgemaakt met de bal. Luka Modric heeft een goed spelinzicht en weet vaak voordat hij de bal krijgt al waar hij de bal wilt gaan spelen. Bekijk de videoles hier! 

Wat leren we je in deze video: 

– Jezelf vrij te spelen door samenspel met de centrale verdediger. 

– Wegdraaien en het spel verplaatsen. 

– Weglopen nadat een tegenstander druk op de bal heeft gegeven om vervolgens de bal vanuit de kaats terug te krijgen als je jezelf hebt vrijgelopen. 

Let daarbij op de volgende aandachtspunten: 

– Kijk naar de positie van de tegenstander en bepaal aan de ruimte die je hebt of je gaat wegdraaien naar de ruimte, open gaat draaien en naar voren gaat voetballen of de bal kaatst op de centrale verdediger en doorbeweegt. 

– Zodra je de bal hebt gekaatst draai en loop je met je gezicht naar de bal weg van de situatie. Verlies de bal niet uit het oog, anders weet je niet waar hij zicht bevindt. 

– Ga opengedraaid staan zodat je het veld voor je kunt zien en je je handelingssnelheid verhoogd. Je kan zo de bal gemakkelijker meenemen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email