voetbalomgeving-homepage-image

Kliko Challenge

De voetbalzomer staat weer voor de deur. Met een EK 2016 in het vooruitzicht de komende maanden en het lekkere weer, is het tijd om naar buiten te gaan en lekker vrijuit te kunnen gaan voetballen. Wij hebben daarvoor een Kliko Challenge bedacht. Normaal is Dennis altijd met het tactiekbord spelsystemen en spelsituaties aan het uitleggen, maar eens kijken of hij ook een balletje kan trappen. 

Challenge #1 Fles van kliko afschieten 

Ga op 10 meter van een kliko afstaan met een bal. Zet een fles water op de kliko en vul deze met water voor de ‘special effects’. Probeer vanaf de grond de fles van de kliko te schieten. Je speelt om en om een schot, wie als eerste raakt verdiend één punt! 

Challenge #2 Drop-kick of volley in de kliko 

Ga weer op ongeveer 10 meter van de kliko afstaan met de bal in je handen. Probeer door middel van de bal uit je handen of vanuit de drop-kick in een keer zonder stuiter in de kliko te schieten. Houdt bij hoeveel pogingen je erover doet om hem in de kliko te krijgen. Degene met de minste pogingen, wint deze challenge! 

Challenge #3 Lob een bal in een kliko 

Bepaal zelf ongeveer de afstand, maar een meter of 5 tot 10 moet ver genoeg zijn. Probeer de bal door middel van een ‘lobje’ vanaf de grond in de kliko te krijgen. Wij hebben gebruik gemaakt van flessen, dit is eventueel een variant die je zou kunnen gebruiken. Wie in het minste pogingen de bal in de kliko krijgt, wint het punt! 

Challenge #4 Via een obstakel scoren 

Leg een kliko vlakbij een obstakel (muur oid) neer. Neem dit keer wat meer afstand van de kliko. Ga ongeveer 20 meter van de kliko staan en probeer door middel van een pass binnenkant voet, via een obstakel de bal in de kliko te schieten. 

Challenge #5 Bal door de lucht in de kliko schieten 

Ga weer op ongeveer 15 tot 20 meter afstand staan van de kliko. Probeer de bal door de lucht in de kliko te schieten. Easy as it is! Degene die 3 of meer van de 5 challenges wint, is de winnaar. Wie daag jij uit?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email