voetbalomgeving-homepage-image

Uitleg van het spelsysteem 1-4-4-2

Voor voetbaltrainers en -spelers worden de verschillende spelsystemen uitgelegd. Daarnaast worden de voordelen, nadelen en eisen van de spelsystemen uitgelegd en belicht. In deze video staat het spelsysteem 1-4-4-2 centraal. 

Voordelen van 1-4-4-2: 

– Verdedigend en opbouwend een goed verzorgde organisatie op het veld. 

– Middenvelders die gemakkelijk kunnen ‘knijpen’ en kantelen om de verdediging te ondersteunen. 

Nadelen van 1-4-4-2: 

– De twee spitsen kunnen mogelijk geïsoleerd komen te staan, doordat er een grote ruimte is tussen het middenveld en de aanval. De aansluiting van het middenveld naar de aanval is essentieel voor het spelen van het spelsysteem 1-4-4-2. 

– De kwaliteit van de spelers 7 en 11. Dit moeten namelijk zowel aanvallers als middenvelders zijn die ook verdedigend hun taken goed moeten kunnen uitvoeren. 

Eisen om 1-4-4-2 te kunnen spelen: 

– Verdedigers 3 en 4 hoeven niet anders te spelen als in het spelsysteem 1-4-3-3. 

– Vleugelverdedigers 2 en 5 moeten naast hun verdedigende taken ook de gehele flank kunnen bespelen aanvallend. Aangezien er in dit systeem niet gespeeld wordt met buitenspelers, moeten de nummer 2 en 5 ook het liefst beschikken over een goede voorzet. 

– Bij de posities 6 en 8 moeten de spelers in staat zijn zowel in de controle te spelen op het middenveld als de aansluiting te vinden met de spitsen om die te ondersteunen. 

– De middenvelders 7 en 11 moeten aanvallend vanuit een actie gevaar kunnen stichten voor het doel van de tegenstander. Verdedigend moeten zij in de omschakeling de andere twee middenvelders ondersteunen. 

– De spitsen 9 en 10 moeten in staat zijn met hun rug naar het doel de bal vast te kunnen houden. De nummer 9 moet in de breedte van de 16 meter zichzelf aanspeelbaar maken en de bal kunnen beschermen. De nummer 10 kan gebruik maken van de ruimte die de spits voor hem maakt en in de diepte de loopactie maken.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email