B-junioren en A-junioren – rol van de doelverdediger binnen de groepstraining

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

De doelverdediger wordt getest bij hoekschoppen en vrije trappen tegen! De doelverdediger is de baas van het hele 5-meter-gebied en moet een antwoord hebben op indraaiende en uitdraaiende spelhervattingen. De trainer kan de volgende aanwijzingen geven: kies voor het bezetten van de eerste en tweede paal of voor een van beiden; durf uit je doel te komen en de bal aan te vallen; bescherm jezelf bij het verlaten van je doel.

Beschrijving van de organisatie: – Zes blauw spelers + 1 doelverdediger. – Zes gele spelers + 1 doelverdediger. – Voldoende ballen. – Voldoende doppen.
Beschrijving van de oefening: – Een aanvaller van geel start met een hoekschop of vrije trap vanaf de zijkant als startmoment van de oefening. – Zes spelers van blauw verdedigen het bovenste doel en vallen aan op het andere doel. – Zes spelers van geel verdedigen het onderste doel en vallen aan op het bovenste doel. – Bij een uitbal of achterbal hervat de ploeg in balbezit met een spelhervatting.
Aanwijzingen: – Kies afwisselend voor indraaiende of uitdraaiende spelhervattingen. – Verdedig de doellijn bij het uitkomen van de doelverdediger. – Schakel snel om van verdedigen naar aanvallen bij onderschepping door de doelverdediger.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter