D-pupillen en C-junioren – duelvormen 2 tegen 2 – balbezit – afschermen van de bal en zien van de vrije ruimte

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

De oefening heeft als trainingsdoel het leren afschermen van de bal onder druk van een of meerdere tegenstanders en het maken van de juiste keuze tussen alleen gaan en samenspel. De trainer kan gebruik maken van de volgende coachopmerkingen: scherm de bal af door je lichaam tussen de bal en je tegenstander te plaatsen; hou geduld en hou balbezit onder druk van een tegenstander; raak niet in paniek en gebruik je lichaam goed; pass je medespeler aan zijn ‘vrije’ kant.

Beschrijving van de organisatie: – Speelveld 15 meter lang en 30 meter breed. – Vier pionnendoeltjes van 3 meter breed. – Na de actie wisselen van aanvallers en verdedigers. – Maximaal 8 spelers per organisatie.
Beschrijving van de oefening: – 2 tegen 2 – Aanvallers geel ontvangen de pass en scoren op de twee onderste pionnendoeltjes. – Verdedigers blauw verdedigen de twee pionnendoeltjes aan de onderkant en proberen de bal te veroveren. – Verdedigers blauw scoren na balverovering op de twee pionnendoeltjes aan de bovenkant.
Uitbouwen van de oefening: – De aanvallers ontvangen de pass van een blauwe verdediger. – De aanvallers kunnen gebruikmaken van 1 of meerdere extra aanspeelpunten aan de zijkant van het veld.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter