F-pupillen – Nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 – formatie 1-2-3

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

De KNVB start met ingang van het nieuwe voetbalseizoen met de invoering van nieuwe wedstrijdvormen. Bij de onder 8 en 9 wordt 6 tegen 6 gespeeld, bij onder 7 wordt 4 tegen 4 gespeeld en bij onder 6 wordt 2 tegen 2 gespeeld.

De maanden mei en juni zijn uitermate geschikt om de kinderen te laten wennen aan de nieuwe wedstrijdvormen. In de komende weken besteden we hier meer aandacht aan binnen de keuze van de oefenvormen.

In plaats van een ‘normale’ training is kiezen voor 4 keer 12 minuten 6 tegen 6 een prachtige overbrugging richting het nieuwe seizoen! Tussen de blokken van 12 minuten door heeft de trainer 3 minuten de tijd voor het geven van tips en aandachtspunten.

Organisatie van de wedstrijdvorm: -speelveld 42.5 meter lang en 30 meter breed -6 hesjes geel -6 hesjes blauw -voldoende ballen
Uitvoering van de wedstrijdvorm 6 tegen 6: – 1 doelverdediger – 5 veldspelers Voordelen formatie 123: – 2 opbouwers centraal – 3 aanspeelpunten aanvallend links, midden, rechts – Veel speelruimte centraal Nadeel formatie 123: – bij balverlies van een van de twee centrale verdedigers staan veel spelers voor de bal en ben je kwetsbaar in de omschakeling.
Spelregels van de wedstrijdvorm 6 tegen 6: – Aftrap (bij begin en na doelpunt):midden van het veld; beide teams starten op eigen helft – Keeperbal na vangen voortzetten m.b.v. gooien of schieten – Achterbal vanaf de grond passen of schieten – Hoekschop vanaf hoekpunt – Uitbal is indribbelen – Vrije bal is indribbelen of passen – Terugspeelbal mag de keeper niet pakken – Overtreding wordt gevolgd door een vrije trap – Afstand van 5 meter bij een vrije trap
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter