o16,o17,o18,o19-balbezit-de wisselpass, de voorzet en afwerken 3 aanvallers tegen 1 verdediger.

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Spelers moeten ‘vieze’ meters willen maken naar de eerste en tweede paal. De derde speler in de buurt van de 16 meter komt dan in veel gevallen vrij! Een snelle spelverplaatsing levert naast tijd en ruimte in veel gevallen ook een overtalsituatie van 2 tegen 1 op aan de zijkant. Als aandachtspunten kun je als trainer denken aan: de ‘startpass’ vanaf links hard inspelen en hard terugspelen; de wisselpass door de lucht en over een langere afstand; de voorzet geven met binnenkant voet of binnenkant wreef; de voorzet laag bij de eerste, hoog bij de tweede of terugleggen naar de 16-meter lijn.

Beschrijving van de organisatie: – 2 vaste spelers voor de wisselpass vanaf links. – 2 vaste spelers geven de voorzet vanaf rechts. – Twee groepen van 3 aanvallers. – Twee verdedigers. – Bal blijft binnen de 16 meter na de voorzet? Doorgaan en proberen in tweede instantie te scoren. – Verdedigers veroveren de bal? Scoren in een van de twee kleine doelen.
Beschrijving van de oefening: – Speler 1 passt hard naar speler 2. – Speler 2 neemt aan en passt hard terug naar speler 1. – Speler 1 passt door de lucht naar speler 3. – Speler 3 combineert met speler 4 en geeft de voorzet. – Spelers 5, 6 en 7 werken af.
Welke aanwijzingen kan ik geven als trainer? Positiekiezen bij afwerken: – De twee aanvallers kruisen voor het doel. – Aanvaller 1 beweegt naar de eerste paal. – Aanvaller 2 beweegt naar de tweede paal. – Aanvaller 3 (speler van de pass voorafgaande aan de wisselpass) beweegt naar de 16 meter. De voorzet: – Bij de eerste paal. – Bij de tweede paal. – Terugleggen naar de 16-meter lijn.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter