Onder 16 t/m 19-balbezit-in de dekking aanspelen in 1 tegen 1 rugwaarts binnen spelvorm 3 tegen 3 op twee doelen.

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

PEC Zwolle-PSV was een topwedstrijd! Niet alleen op basis van de stand op de ranglijst, maar ook op basis van het goede spel van de Zwollenaren. Het klopt dat de buitenspelers Namli en Mohktar hun klasse in de 1 tegen 1 hebben laten zien. Het Zwolse middenveld was er verantwoordelijk voor dat beide aanvallers konden excelleren. Thomas, Dekker en Seymak zorgden voor een uitstekende verbinding tussen opbouw en aanval door in de 1 tegen 1 rugwaarts niet alleen aanspeelbaar te zijn, maar ook te zorgen voor de juiste spelvoortzetting.

Beschrijving van de organisatie: – Speelveld 25 meter bij 35 meter. – Minimaal 6 spelers en maximaal 8 spelers per organisatie.
Beschrijving van de oefening: – Team geel valt aan op twee doelen met keepers. – Team blauw verdedigt twee doelen en speelt de trainer in. – Verdedigende team krijgt recht van aanval na inspelen + balbezit houden via de trainer.
Wat kan de trainer zeggen: – Kies positie vanuit het midden naar de pion aan de linker- of rechterkant. – Draai met je schouder naar de verdediger en hou de verdediger weg bij de bal. – Scherm de bal af door lichaam tussen tegenstander en bal te plaatsen. – Neem de bal mee van buiten naar binnen zodat je via links en rechts de actie kunt vervolgen.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter