Onder 16 t/m onder 19-verdedigen-duel 1 tegen 1 zijwaarts binnen 3 tegen 3.

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Samen goed verdedigen is ook trainbaar! Doorgaans besteden we (te) veel aandacht aan het spel in balbezit en hebben we minder aandacht voor het verdedigen. Het mooie is dat binnen deze trainingsvorm(en) zowel de verdediger als de aanvaller gecoacht kunnen worden. De trainer kan de volgende coachopmerkingen maken: volg je directe tegenstander bij het door bewegen na een pass, maak ‘letterlijk’ lichaamscontact met je tegenstander en voorkom wegdraaien, hou de afstand tussen jou en de aanvaller zo klein mogelijk, stap niet in bij een schijnbeweging of richtingsverandering door de aanvaller.

Beschrijving van de organisatie: – Speelveld 50 meter lang en 40 meter breed. – Minimaal 6 spelers + doelverdediger en maximaal 12 +1 per organisatie. – Wisselen van functie na een x aantal doelpunten voor de verdedigers.
Beschrijving van de uitvoering: – De aanvaller geel start en dribbelt in een rechte lijn richting de eerste pion. – De verdediger blauw mag starten nadat de aanvaller de bal voor het eerst heeft geraakt. – We spelen drie tegen drie. – De aanvallers geel scoren op het doel met doelverdediger. – De verdedigers blauw scoren na balverovering op een van de twee kleine doelen.
Wat kan de trainer zeggen: – Samen goed verdedigen door en directe tegenstander te volgen en te communiceren met elkaar. – Blijf je tegenstander volgen met en zonder bal. – Maak lichaamscontact met je tegenstander, maar voorkom wegdraaien. – Hou de afstand tussen jou en de aanvaller zo klein mogelijk. – Stap niet in bij een schijnbeweging of richtingsverandering.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter