Onder 8 t/m 11-balbezit-verbeteren van het kijkgedrag van de speler in balbezit.

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

Het verbeteren van het kijkgedrag van de speler in balbezit staat centraal. De trainer kan gebruikmaken van de volgende coachopmerkingen: kijk over je schouder naar het doel waar gescoord moet worden, neem de bal in beweging aan of mee en blijf niet staan, hou de tijd tussen aannemen en spelen zo klein mogelijk.

Organisatie van de oefening: – Speelveld 20 bij 20 meter. – Maximaal 5 spelers per organisatie. – Minimaal 2 spelers per organisatie. – Wisselen na vier ballen verwerkt te hebben.
Beschrijving van de oefening: – Vier spelers met bal staan in de hoek van het veld. – Vier doelen van pionnen krijgen alle vier de naam van een kleur (bijvoorbeeld: rood, blauw, geel, groen). – Hang eventueel vier verschillende kleuren hesjes op in de doelen. – De speler in het midden ontvangt de bal en hoort de kleur van een doel. – De ontvangende speler neemt de bal mee naar en passt in het doel van de genoemde kleur.
Wat kan de trainer zeggen? – Maak steeds opnieuw een foto van je omgeving. – Zet de doelen met de juiste kleur op je harde schijf. – Doe alles in beweging: vragen om de bal, aannemen en passen.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter