Onder 8 t/m 11-omschakeling-van aanvallen naar verdedigen en van verdedigen naar aanvallen in 4 tegen 2

Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

De omschakeling is een interessant maar moeilijk onderdeel om te trainen. Deze trainingsvorm leert kinderen spelenderwijs de principes van goed omschakelen. De trainer kan gebruikmaken van de volgende coachopmerkingen: bij het verliezen van de bal niet blijven staan, maar in beweging komen en achter de bal aangaan; bij het veroveren van de bal de buitenkanten van het speelveld opzoeken.

Organisatie van de oefening: – Speelveld 16 meter lang en 10 meter breed. – Wisselen na balverovering of bij uitbal. – 5 keer samenspelen betekent 1 punt voor het viertal.
Beschrijving van de oefening: – Tweetal geel en tweetal blauw spelen samen op balbezit. – Tweetal paars staat in het midden en verdedigt. – Wanneer bijvoorbeeld geel de bal verliest, komt geel in het midden te staan. – Gaat de bal uit, dan komt het tweetal wat voor het laatst de bal raakte, in het midden te staan.
Coachopmerkingen voor de trainer: Aanvallen naar verdedigen: – Geen teleurstelling, niet blijven staan, maar direct achter de bal aangaan. Verdedigen naar aanvallen: – Naar de buitenkant van het speelveld bewegen en daarmee het speelveld groot maken.
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter